Gremi de Floristes de Girona i Comarques
versión en castellano
Gremi de Floristes
Junta directiva
El gremi
Com agremiar-se
Premsa
Contacte
Empreses Agremiades
Avantatges
Novetats
Consells
Girona - Temps de flors 08
Generalitat de Catalunya
Comerç Catalunya

Empreses Agremiades

L'àloe vera, una planta medicinal i decorativa

Aloe Vera

L'àloe és una planta de la família de les liliàcies, de fulles perennes i originària de l’Àfrica . És una planta molt popular per les seves virtuts medicinals, ja que s’utilitza com a component en  moltes cremes i tractaments de bellesa i salut - és un excepcional cicatritzant -.


Tothom hauria de tenir un àloe vera a casa com a complement  de la farmaciola  i poder usar en cas de ferides o cremades, ja que untant la gelatina de l' interior de les fulles madures sobre ferides o cremades n'accelera la cicatrització. A més, l’àloe vera té un aspecte escultòric que fa que sigui una excel·lent decoració primaveral.

Consells

  • És molt important col•locar la planta en el lloc més assolellat possible. Amb poca llum les fulles noves que surtin seran llargues i fines, això fa que perdin consistència i es dobleguin les fulles.
  • És una planta grassa que acumula l’aigua a les fulles, per tant, requereix terra seca i la humitat justa. Els recs han de ser esporàdics i només quan veiem que la terra és molt seca. Un excés d’aigua farà que es malmetin les tiges i les fulles morint ràpidament. És aconsellable abonar-la durant la primavera i a l’estiu.
  • Les temperatures fredes no les aguanta, per tant, pot ser una bona planta d’interior a l'hivern; a la primavera i a l’estiu la podem treure a l’exterior, col•locant-la en un lloc que li toqui força el sol directe.

 


Gremi Professional de Floristes de Girona - Pl. Calvet i Rubalcava, s/n - Mercat del Lleó - 17001 Girona - NIF G-17443490 - gremifloristesgirona@hotmail.es
Continguts Vilà-Clara i De Jong Comunicació
Disseny Web Comunicatek