Gremi de Floristes de Girona i Comarques
versión en castellano
Gremi de Floristes
Junta directiva
El gremi
Com agremiar-se
Premsa
Contacte
Empreses Agremiades
Avantatges
Novetats
Consells
Girona - Temps de flors 08
Generalitat de Catalunya
Comerç Catalunya

Empreses Agremiades

Les receptes de la Iolanda Bustos

Als tàrtars habitualment s’hi posa ou per lligar els ingredients, en aquest cas l’aloe actua com a emulsionant que uneix tots els elements en cru. La textura és molt fina, vellutada i amb un gust herbaci molt refrescant. Com l’aloe té la propietat de ser antisèptic i bactericida, és molt recomanable utilitzar-lo en aquest tipus de receptes per eliminar bacteris propis de la carn i el peix. La flor de ravenissa li aportarà un gust picant molt adient en aquest plat.

 

 

Temps de preparació: 10 minuts

Ingredients per 4 persones:

 

-          300 grs. de filet de salmó

-          1 cullerada de polpa de la fulla de l’aloe

-          1 planta de ravenissa (fruit, fulles i flors)

-          Porradell o ceba tendra

-          1 branca d’api blanca amb fulles

-          Herba del canonge, alvocat

-          Sal, suc de llimona, oli d’oliva

 

Elaboració:

 

-          Retirem la pell del salmó i el trinxem amb el ganivet

-          Tallem una fulla d’aloe i la pelem amb un ganivet, amb l’ajuda d’una cullera de buidar, en traiem 2 cullerades i ho barregem amb el salmó

-          Piquem amb el ganivet l’api, el porradell, i la ravenissa; ho afegim al salmó.

-          Amanim el tàrtar amb sal, llimona i unes gotes d’oli i ho barregem bé amb una forquilla.

-          Muntem el plat amb el tàrtar al mig i al voltant unes fulles d’herba del canonge unes flors de ravenissa i dauets d’alvocat.

 

Efectivament, les propietats terapèutiques de l’aloe vera són moltes i extraordinàries i no és d'estranyar que fossin conegudes fa milers d'anys. Es tracta d'un excel•lent netejador i antisèptic natural (conté almenys sis agents antisèptics: lupeol, àcid salicílic, nitrogen d’urea, àcid cinàmic, fenol i sofre), que penetra fàcilment a la pell i als teixits, que actua com anestèsic calmant tot tipus de dolors (especialment els musculars i el de les articulacions). A la vegada, té afectes tranquil•litzats, posseeix una gran activitat bactericida, destrueix nombrosos tipus de virus, és fungicida, antiinflamatori, antiprurític i altament nutritiu (conté vitamines, minerals i sucres)

 


Gremi Professional de Floristes de Girona - Pl. Calvet i Rubalcava, s/n - Mercat del Lleó - 17001 Girona - NIF G-17443490 - gremifloristesgirona@hotmail.es
Continguts Vilà-Clara i De Jong Comunicació
Disseny Web Comunicatek