Gremi de Floristes de Girona i Comarques
versión en castellano
Gremi de Floristes
Junta directiva
El gremi
Com agremiar-se
Premsa
Contacte
Empreses Agremiades
Avantatges
Novetats
Consells
Girona - Temps de flors 08
Generalitat de Catalunya
Comerç Catalunya

Empreses Agremiades

L’hort a casa

hort a casa

No fa falta molt d’espai per tenir un hort urbà, en els testos de la terrassa o el balcó es poden cultivar verdures i hortalisses. El requisit principal és que tinguin com a mínim sis hores de llum directa al dia (imprescindible per les hortalisses) i força aigua, ja que les plantes amb test necessiten recs més freqüents que els mateixos exemplars cultivats a terra. Si a la terrassa no hi tenim tantes hores de sol, podem optar per les maduixes, espinacs o julivert.

Cultius molt fàcils:

  • Ceba. A finals d´hivern es poden plantar amb 15 cm de separació i les podem recollir als 2 mesos.
  • Raves. Si es sembren una filera cada 10 dies, podem tenir una collita continuada durant la primavera i l’estiu.
  • Pebrots. Es poden començar a plantar quan ja no hi hagi risc de glaçades, i podem començar a recollir al cap d´un mes.

Val a dir que per espais molt petits és aconsellable, plantar pastanagues (les podem collir quan encara són petites i queden genials amb amanida) o fulles de canonge (amb el sol floreixen i llavors ja no son aptes per menjar) i espinacs.

Hem de tenir en compte que si entre els testos de verdures i hortalisses, hi plantem espígol o clavells moro, ens actuaran com a repel·lents naturals contra les plagues. Així, a més a més podrem fer un cultiu ecològic.


Gremi Professional de Floristes de Girona - Pl. Calvet i Rubalcava, s/n - Mercat del Lleó - 17001 Girona - NIF G-17443490 - gremifloristesgirona@hotmail.es
Continguts Vilà-Clara i De Jong Comunicació
Disseny Web Comunicatek